Wokban sült zöldséges rák

Szerző Frisshalpiac 2014. 12. 10. 0 Hozzászólás Receptek,

Ezt a receptet bármikor bedobhatjuk, ha van 20 percünk egy esti vacsora elkészítéséhez. Ha nincsen WOK sütőnk otthon, akkor egy nagyobb serpenyő is megteszi. Egészséges és finom recept.
 
Hozzávalók két adaghoz:
 

  • 25 dkg koktél garnéla (a mélyhűtött koktél garnélát felhasználás előtt olvasszuk ki)
  • 1 közepes fej brokkoli
  • 5 db újhagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 db chili paprika
  • 1 ek olívaolaj
  • 2 dkg vaj
  • 1 csipet fekete bors
  • só ízlés szerint

 
 
A rózsáira bontott brokkolit (a tönkjét is felhasználjuk pl.: brokkoli krémleveshez) lobogó vízben pár percig al dante-re (közepesre) pároljuk (akár gőzpárolhatjuk is bambusz gőzpárolóban). A fokhagymát és a chili paprikát szeletekre vágjuk és az újhagymát feldaraboljuk (kb. 2-3 cm-es darabokra, a zöldjét is).
Wokban az olivaolajat felhevítjük és hozzáadjuk a fokhagymát és a felszeletelt chili paprikát. Párszor átkeverjük, majd hozzáadjuk a garnélát. Fűszerezzük őrölt borssal és sóval.


Erős lángon forgatjuk pár percig majd, hozzáadjuk a zöldségeket (újhagyma, leszűrt brokkoli).


Együtt sütjük kb. 8-10 percig, majd tálalás előtt rádobjuk a vajat és addig keverjük, míg az teljesen felolvad és "bevonja" az egész ételt.

 

Tipp:

A még fagyasztott koktél garnélát szűrőbe tesszük, majd kéz-meleg vizet engedve rá felengedtetjük, vigyázzva arra, hogy csak a rákon lévő jégkéreget olvasszuk le. A hőkezelés további részét bízzuk a wokra vagy serpenyőre. ;)

Címkék: rák wok