Pangasius filé házi pestóval töltve, feltekerve, Serrano sonkával betekerve és végül sütőben megsütve

Szerző Frisshalpiac 2016. 02. 07. 0 Hozzászólás Receptek,
Hozzávalók:

2 evőkanál mandulafenyőmag (sima fenyőmag)
50 gr parmezán
1 kis csokor bazsalikom
1 fokhagyma gerezd
100gr szárított paradicsom (olajban)
4db közepes paradicsom
frissen, őrölt bors
4 db pangasius filé (150-200 gr/filé)
1 kókusz zsír vagy vaj
150 gr tejszín
oregánó

 

Elkészítés:

1. A fenyőmagot aranybarnára pirítjuk. A parmezánt lereszeljük, a bazsalikomot megmossuk, a fokhagymát megpucoljuk.
Beletesszük őket egy turmix edénybe a szárított paradicsommal és annak olajával együtt, (4 evőkanál), majd elkészítjük a házi pestónkat.(Akkor jó az állaga, ha könnyen eloszlatható a halfilék tetején és persze nem folyik le róla.) smile hangulatjel
2. A paradicsomokat leforrázzuk és meghámozzuk, majd kivágjuk magjukat és kis kockákra szeleteljük. A felvágott paradicsomokat egy lapos,tűzálló tálba tesszük és sóval, borssal fűszerezzük.
3. A sütőt, 200 Celsius fokra melegítjük. A halfiléket hosszában félbe vágjuk és megtörölgetjük (papír törlőkendővel), majd sózzuk és borsozzuk, ezt követően megkenjük a pestónkkal.
4. A megkent halfiléket feltekerjük. Minden egyes felgöngyölt filét egy darab Serrano sonkával körbe tekerünk. (A sonka kiválasztásánál arra törekedjünk, hogy lehetőség szerint, sovány és vékonyan szeletelt legyen!) A tekercseket szépen egymás mellé tesszük a kockára vágott paradicsomra. 15 percet sütjük, hozzáadjuk a tejszínt és tovább sütjük még 5 percig.
5. A panga-tekercseket meghintjük oregánóval, majd azonnal tálaljuk rizs vagy egyéb (tészta,zöldség)körettel.

 

Sok sikert kívánunk az elkészítéshez!

 

FrissHALpiac csapata

Hozzászólás írása